VZDRŽEVANJE LANENE POSTELJNINE IN OBLAČIL TERRASLEEP

Vzdrževanje lanene posteljnine in oblačil Terrasleep je v glavnem enostavno.

 

 

Vzdrževanje lanene posteljnine in oblačil je v glavnem enostavno. Izdelke je potrebno pred prvo uporabo oprati. S pravilnim vzdrževanjem vam naši izdelki iz lanu služijo zelo dolgo. 

              

 

wash-care-linen-fabric-terrasleep

 

 

PRANJE – Izdelke iz lanu lahko perete ročno ali v pralnem stroju, pri največ 60°C. Suho čiščenje ni dovoljeno. Priporočamo, da posamezne barve posteljnine perete ločeno. Posteljnina je iz naravnega materiala in je v neposrednem stiku z našo kožo. Priporočamo uporabo naravi prijaznih pralnih sredstev brez belil. Pred uporabo pralno sredstvo razredčite z vodo. Nerazredčenega pralnega sredstva ne dajajte neposredno na blago.

BELJENJE – Beljenje ni dovoljeno. Če že morate to storiti, sredstev za beljenje na osnovi klora ne uporabljajte, ker lahko tkanina porumeni ali se poškoduje. Namesto tega rajši uporabljajte belila na osnovi kisika.

SUŠENJE – Odsvetujemo sušenje v sušilnem stroju, izjemoma le pri nizkih nastavitvah temperature. Priporočamo, da vašo posteljnino sušite na zraku. Oprana posteljnina je mokra in težka, zato je ne sušite na ostrih robovih. Zaradi izrednih zračnih lastnosti se hitro posuši.

LIKANJE – Lanena tkanina se naravno mečka, kar jo dela posebej živo, privlačno in udobno. V kolikor pa so vam bolj pri srcu gladke in ravne površine, pa izdelke lahko likate pri visoki temperaturi, ko je še rahlo vlažna. Popolnoma suho pa le s parnim likalnikom.

SHRANJEVANJE – Izdelki iz lanu dihajo, zato jih ne shranjujte v kartonastih škatlah, plastičnih vrečkah ali kakšnih drugih neprodušnih embalažah iz umetnih materialov.

KRČENJE – Vsi izdelki iz lanu Terrasleep so izdelani iz 100% lanene tkanine, ki je že predkrčena (stonewash), zato se ob upoštevanju navodil pranja ne skrči.