Vračilo in zamenjava izdelkov

(datum zadnje spremembe 01.02.2020)


 

Zamenjava

V primeru, da z izdelkom niste zadovoljni, bodisi, ne izpolnjuje vaših pričakovanj in bi ga želeli zamenjati, nas o tem čim prej obvestite, najkasneje pa v 7 dneh od prejema izdelka, na naš e-naslov info@terrasleep.si. Izdelek bomo zamenjali z drugim enakovrednim. Zavezujemo se, da bomo na reklamacijo odgovorili najkasneje v 5 dneh. Preden ne dobite dovoljenja za vračilo z naše strani izdelka, ne vračajte, ker ga ne bomo sprejeli.  Prosimo upoštevajte, da vam novega izdelka ne bomo poslali, dokler ne prejmemo vašega, ki je predmet te zamenjave. V kolikor v roku 30 dni od prejete e-pošte z odobrenim vračilom izdelka le tega ne prejmemo, možnost zamenjave ali vračila izdelka dokončno zapade. Edini strošek, ki vas v tem primeru bremeni je strošek vračila izdelka na naš naslov: Naturinsa, Volča 25, 4223 Poljane nad Škofjo Loko. Zamenjavo izdelka lahko izkoristite le enkrat.

Odstop od pogodbe

Če želite izdelke vrniti oz. odstopiti od pogodbe, lahko to storite brez navedbe razlogov. O tem nas obvestite na e-naslov info@terrasleep.si, najkasneje v 15 dneh od prevzema izdelkov. V tem primeru ste dolžni vrniti izdelek v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Kasneje možnost zamenjave ali vračila izdelka ne bo več mogoča. Edini strošek, ki vas v tem primeru bremeni je strošek vračila izdelka na naš naslov: Naturinsa, Volča 25, 4223 Poljane nad Škofjo Loko.

Pogoji vračila izdelkov

  • Izdelek mora biti vrnjen v prvotnem stanju in originalni embalaži.
  • Vsa originalna potrdila in računi morajo biti priloženi.
  • Vaša odgovornost je, da izdelek stvarno pride na naš naslov in nepoškodovan.
  • Trgovsko blago vrnjeno brez odobrenega dovoljenja za vrnitev, ne bo sprejeto in bo zavrnjeno, oziroma vrnjeno nazaj k vam, na vaše stroške.
  • Prejete – vrnjene izdelke, bomo pregledali. V kolikor bomo ugotovili, da je izdelek reklamiran upravičeno, bomo izvedli zamenjavo izdelka oz. vam bomo povrnili celoten strošek blaga in stroške prvega pošiljanja. Odobreni znesek bomo izplačali nazaj na račun s katerega je bilo plačilo opravljeno.

 

Primeri, ko odstop od pogodbe ali zamenjava izdelka nista dovoljena

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) o sklepanju pogodb na daljavo blaga ne morete zamenjati ali vrniti v naslednjih primerih:

  • Izdelek je bil narejen po vašem naročilu, kjer so bile pri izdelavi upoštevane vaše želje
  • Izdelek je naročila pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost zanjo ne veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov o sklepanju pogodb na daljavo
  • celotne ponudbe posteljnine Terrasleep, ki se v celoti šteje za izdelano po meri, ne glede na dimenzije

Le izredne okoliščine so lahko razlog, da izdelek, kateri je bil narejen po meri vzamemo nazaj, ga zamenjamo oz. nadomestimo z novim ali povrnemo stroške v celoti. To bi lahko bilo le v primeru, kadar gre za proizvodne napake.

(Za škodo, povzročeno med prevozom, prosimo preberite Politiko pošiljanja »poškodbe pri dostavi«)