wash-care-linen-fabric-terrasleep

 

Vzdrževanje lanene posteljnine, oblačil in drugih lanenih izdelkov  je v glavnem enostavno. Izdelke je potrebno pred prvo uporabo oprati. S pravilnim vzdrževanjem vam bodo naši izdelki iz lanu služili zelo dolgo.

 

 

 

PRANJE – Izdelke iz lanu lahko perete ročno ali v pralnem stroju, pri največ 60°C. Suho čiščenje ni dovoljeno. Priporočamo, da posamezne barve lanenih izdelkov perete ločeno. Priporočamo uporabo naravi prijaznih pralnih sredstev brez belil. Pred uporabo pralno sredstvo razredčite z vodo. Nerazredčenega pralnega sredstva ne dajajte neposredno na blago.

BELJENJE – Beljenje ni dovoljeno. Če že morate to storiti, sredstev za beljenje na osnovi klora ne uporabljajte, ker lahko tkanina porumeni ali se poškoduje. Namesto tega rajši uporabljajte belila na osnovi kisika.

SUŠENJE – Odsvetujemo sušenje v sušilnem stroju, izjemoma le pri nizkih nastavitvah temperature. Priporočamo, da vaše lanene izdelke sušite na zraku. Oprana posteljnina je mokra in težka, zato je ne sušite na ostrih robovih. Zaradi izrednih zračnih lastnosti se lanena tkamina hitro suši.

LIKANJE – Lanena tkanina se naravno mečka, kar jo dela posebej živo, privlačno in udobno. V kolikor pa so vam bolj pri srcu gladke in ravne površine, pa izdelke lahko likate pri visoki temperaturi, ko je še rahlo vlažna. Popolnoma suho pa le s parnim likalnikom.

SHRANJEVANJE – Izdelki iz lanu dihajo, zato jih ne shranjujte v plastičnih vrečkah ali kakšnih drugih neprodušnih embalažah iz umetnih materialov.

KRČENJE – Vsi izdelki iz lanu Terrasleep so izdelani iz 100% lanene tkanine, ki je že predkrčena (stonewash), zato se ob upoštevanju navodil pranja, ne skrči.