5 RAZLOGOV ZAKAJ BI MORALA UPORABLJATI VLOŽKE IZ ORGANSKEGA BOMBAŽA

5 RAZLOGOV ZAKAJ BI MORALA UPORABLJATI VLOŽKE IZ ORGANSKEGA BOMBAŽA

Si že slišala za higienske pralne vložke iz organskega bombaža? Ki jih lahko uporabljaš za tiste dneve v mesecu? 

Opazili smo, da dobimo ogromno vprašanj za ta izdelek, zato smo se odločili napisati en kratek informativen članek, zakaj menimo, da bi jih morala uporabljati tudi ti v času menstruacije! V kolikor jih še ne, seveda. Če pa jih že pa te vseeno vabimo k branju, morda izveš kaj novega!

Ženske se pogosto osredotočimo na manj prijetne lastnosti menstruacije in med tem pozabimo skrbeti za svoje telo. Eden boljših načinov za nego telesa v tem obdobju je vsekakor izbira varnejših izdelkov za osebno nego, kot so tudi menstrualni pralni vložki za večkratno uporabo. Spodaj navajam 5 glavnih razlogov, zakaj menim, da bi se jih morala posluževati vsaka ženska.

1. POSLOVI SE OD PLASTIČNEGA OBČUTKA TAM SPODAJ!

Vložki iz organskega bombaža za večkratno uporabo so zelo mehki in izjemno udobni. Naj bo tisti srbeč, plastičen občutek, ki je posledica sedenja na sintetičnem vložku, le še oddaljen spomin.

2. VEČ ZA MANJ DENARJA

Pralni vložki so veliko bolj varčni v primerjavi s stroški higienskih vložkov za enkratno uporabo. Večina teh vložkov iz organskega bombaža ima razpon roka uporabe 5 let,  a številne ženske poročajo, da njihovi vložki trajajo veliko dlje!

3. PRIVOŠČI SVOJEMU TELESU LE NAJBOLJŠE

Običajni higienski vložki vsebujejo plastične delce, umetne dišave, lepila in še bi lahko naštevali. Nožnica je eden izmed najbolj absorbtivnih organov zato vsekakor teh snovi, ne želite poleg enega najbolj občutljivih delov svojega telesa. Naši vložki iz organskega bombaža ne vsebujejo dražilnih in sintetičnih snovi, zato so najboljša izbira zate še posebej, ko nastopijo tisti dnevi v mesecu. 

4. VEČJA VPOJNOST

To je glavna razlika med navadnimi vložki in bombažnimi. Veliko žensk je opazilo več mokrote pri uporabi organskih vložkov v primerjavi s sintetičnimi, zaradi tega so pomislile, da bombažna blazinica ni dovolj vpojna. Lahko vam zagotovimo, da to ni res! Večja mokrota se zazna, zato, ker 100% organske bombažne tkanine ni mogoče perforirati tako kot sintetične, zato je vpojnost počasnejša. Organski bombaž absorbira veliko več pretoka kot navadni vložki!

5. NAREDI NEKAJ DOBREGA ZA NAŠ PLANET

Povprečna ženska bo v življenju porabila od 12.000 do 16.000 higienskih vložkov za enkratno uporabo in tamponov – To je ogromna količina odpadkov! Če poleg tega pomislimo še na vpliv proizvodnje, transporta in embalaže, ima to za našo mamo zemljo katastrofalen učinek! Z uporabo menstrualnih vložkov iz organskega bombaža lahko pomagaš zmanjšati vpliv na okolje, hkrati pa te njihova uporaba reši mesečnega potovanja v trgovino – dve muhi na en mah!

POMAGAJ NAŠEMU OKOLJU

Smo v času, ko se ženske vedno bolj zavedamo in skrbimo za splošno zdravje. Uporaba vložkov iz organskega bombaža zmanjša možnost za alergije in druge vrste draženja. Poleg tega proizvodnja bombažnih vložkov za proizvodnjo porabi 71% manj vode in 62% manj energije – To je velika prednost ne samo za telo, ampak tudi za okolje! 

Za kakršnakoli vprašanja glede prehoda ali izbire pravih menstrualnih vložkov nam pišite na naš e-mail naslov. Z veseljem priskočimo na pomoč. 

Ni komentarjev

Dodajte komentar