ZAKAJ SO LANENA OBLAČILA TOP POLETNA IZBIRA?

ZAKAJ SO LANENA OBLAČILA TOP POLETNA IZBIRA?

Poletje se je že pričelo, temperature naraščajo, ti pa ne veš kaj bi oblekla?

Moj odgovor na to vprašanje je; obleci lan! Se sprašuješ zakaj so lanena oblačila top izbira tega poletja? Spodaj navajam par pomembnih razlogov, zakaj mislim, da so lanena oblačila v poletnih mesecih nenadomestljiva!

1. UČINKOVITA ZAŠČITA PRED SONCEM IN OSTALIMI SEVANJI.

Lanena oblačila zmanjšujejo izpostavljenost sončnim gama žarkom za kar polovico!

Ne samo, da lan dobro odvaja toploto ampak jo tudi odbija! To pomeni, da v poletnih mesecih ne boste potrebovali ogromne količine oblačil na sebi ampak, boste že samo z laneno srajco ali obleko svojemu telesu zagotovili primerno senčenje pred vročimi sončnimi žarki. Laneno blago prav tako predstavlja odličen filter za zaščito pred kemičnimi snovmi, hrupom in prahom.  Odkrili so, da so bila lanena vlakna, ki so bila pridobljena iz radioaktivne prsti, povsem odporna na radiacijo.

2. ODLIČNA TOPLOTNA PREVODNOST

Posebna lastnost lanu, ki je nepogrešljiva v vročih poletnih dneh je zagotovo toplotna prevodnost. Toplota se iz vašega telesa z lahkoto prenaša skozi tkanino in se tako ohlaja. Toplotna prevodnost lanenih oblačil prekaša celo svilo in volnene tkanine!

3. ADIJO NEPRIJETNO POTENJE!

Vsi poznamo tisti neprijeten moker občutek na koži v poletnem času, ko na prostem prevladujeta vročina in vlaga, mar ne? 

Ob nošenju lanenih oblačil se boste tega občutka znebili. Zakaj? Zato, ker je lan tkanina, ki je izredno vpojna in hitro odstrani pot iz naše kože. Zahvaljujoč svoji molekularni strukturi lahko absorbira kar ⅕ svoje teže, preden je tudi na otip tkanina vlažna. Vaša lanena obleka bo tako vpila ogromno potu, vendar je kljub temu malo verjetno, da bo le ta na občutek vlažna, saj mokrota iz lanu zelo hitro izhlapi. Vaše laneno oblačilo bo tako zelo učinkovit naraven hladilni sistem, ki je nepogrešljiv v poletnem času!

4. REGULACIJA TEMPERATURE

Pregrevanje med poletnimi meseci je ne-redek pojav, s čimer se nas srečuje večina. Vendar temu lahko naredite konec z nošenjem lanenih oblačil. Naj obrazložim…zaradi svoje strukture in naravnih lastnosti je lan tkanina, ki je izredno zračna, kar omogoča dober pretok zraka! To pomeni, da vam tudi ob najbolj vročem vremenu, ne bo vroče! Lan se ne oprijema vaše kože, kar omogoči nežno zračenje in s tem redno regulacijo telesne temperature. 

ZNOJILI SE BOSTE KAR 1,5KRAT MANJ!

Kot veliki ljubitelji lanenih oblačil, naj vam za na konec zaupamo še dejstvo, da vam bo vsaj za 4 stopinje hladneje v lanenih tkaninah kot pa tistim, ki bodo nosili svilo ali bombaž! Tudi znojili se boste 1,5 krat manj, kar pomeni, da se boste lahko samozavestno odpravili na izlete, plažo in srečanja s prijatelji in znanci! 

 

Ni komentarjev

Dodajte komentar